EEN ALTERNATIEF VOOR VLOERISOLATIE

BODEMisolatie

Met Vroomshoop (Overijssel) als uitvalsbasis verzorgen wij uw bodemisolatie van A tot Z. Wij zijn niet alleen werkzaam in Twente, maar door heel Nederland. Lees deze pagina eens op uw gemak door. Heeft u nog na het lezen van deze informatie nog vragen? U mag ons altijd bellen, appen of mailen.

Shape

Wij zijn Insula gecertificeerd

Insula certificatie staat garant voor de beste kwaliteit!

Logo Insula Gecertificeerd

Pas als een isolatiebedrijf voldoet aan alle strenge eisen van Insula is certificatie mogelijk. Met Insula bent u daarom verzekerd van de beste service en kwaliteit!

"Vloer isolatie is niet hetzelfde als bodem isolatie. Bij bodemisolatie spuiten we parels op uw bodem. Uw vloer zelf wordt dan niet geïsoleerd. "

Twee verschillende manieren van isoleren

Verschil tussen vloer- en bodemisolatie

Als uw woning niet geschikt is voor vloerisolatie, dan kunt u altijd overwegen om de bodem te laten isoleren. Op deze pagina vind u informatie over bodemisolatie.

Niet onder de vloer, maar op de bodem

Bij vloer isolatie spuit men de vloer zelf aan de onderzijde vol met een soort PUR.
Wanneer er te weinig ruimte is om dit te doen, kan men kiezen voor bodem isolatie.
Zoals de naam het al zegt, isoleren we de bodem en niet de vloer zelf.

Om de bodem te isoleren, bedekken we de bodem met HR++ Parels. Dit houdt optrekkend vocht tegen en zorgt ervoor dat de lucht tussen de bodem en de vloer warmer wordt. Dit zorgt er dan weer voor dat uw vloer minder snel afkoelt en u u meer comfort beleeft.

Extra subsidie

Bodemisolatie in combinatie met bv spouwmuurisolatie kan voor een leuke besparing zorgen op uw gasverbruik. Ook wordt uw subsidie verdubbelt als u kiest voor 2 isolerende maatregelen. Hierdoor kan isoleren nog goedkoper voor u uitpakken. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

De overheid onderschrijft dat woningisolatie belangrijk is voor het milieu en verwijst door naar de website van Milieu Centraal. Op deze pagina vindt u meer informatie, maar ook tips over hoe u zelf aan de slag kunt om besparende maatregelen te nemen. Deze tips zijn vaak eenvoudig tot redelijk eenvoudig uit te voeren zijn en zorgen toch voor een significante besparing op uw energieverbruik.

Shape

FAQ

Wij helpen u graag met uw vragen over spouwmuurisolatie

Indien men niet genoeg ruimte onder de vloer heeft om een schuimlaag aan te brengen, kan men er voor kiezen om ipv tegen de vloer aan, HR++ Parels op de bodem te blazen.

Dit zal er voor zorgen dat de lucht tussen de parels en de vloer droger en warmer wordt. Hierdoor vergroot u uw woonconform en krijgt u lekkere warme voeten.

Dit zou kunnen, echter zal het heel onhandig zijn, omdat bodemisolatie juist wordt gedaan wanneer er te weinig ruimte is. Hierdoor wordt het lastig om de parels uit de grote zakken, na het legen goed te verspreiden. Een gelijkmatige verdeling van +/- 25 tot 30 cm is gewenst.

Bij Zomer Isolatie maken we gebruik van een inblaasmachine. Door gebruik van deze machine kunnen we met een slang overal onder uw huis komen en de parels gelijkmatig verdelen.

Indien men beschikt over een kruipruimte die minder is dan 50 cm, dan zou dit kunnen. Neem hiervoor eerst contact op met onze adviseur. Deze kan dan bekijken of het nodig en uitvoerbaar is.

Met bodemisolatie bespaar je niet zo veel als met vloer isolatie (isolatie direct tegen de vloer aan). Gemiddeld duurt de terugverdientijd voor bodemisolatie +/- 10 – 13 jaar.

Ja, er zijn zowel voordelen als nadelen. De voordelen zijn hierboven ruim besproken. De nadelen die bodemisolatie heeft zijn oa:

  • de terugverdientijd is vrij lang. Bij vloer isolatie wordt het isolatiemateriaal direct tegen de vloer aan gemaakt. Hierdoor wordt de vloer van het koude lucht gescheiden. Dit levert enorm veel voordeel op. Bij bodemisolatie bedek je alleen de bodem, hierdoor is het rendement veel lager en dus de terugverdientijd langer.

  • De kruipruimte is naderhand moeilijk te bereiken.

  • Wanneer de bodem is gevuld met 25 tot 30 cm HR++ Parels, kan men nog wel onder de vloer komen, echter moet u dan wel “zwemmen”door de parels heen. Indien er leidingen over de grond lopen, zullen deze bedekt worden en dus moeilijk weer te vinden of te vervangen zijn. Afvoerleidingen en elektraleidingen die boven de parels langs lopen zullen wel toegankelijk zijn, echter moet u zich wel nog steeds een weg banen door een laag van 25 tot 30 cm aan parels.

Heeft u toch nog vragen over spouwmuurisolatie?

Wij staan u altijd vakkundig te woord

Natuurlijk zijn er vragen die wij (nog) niet beantwoord hebben. Wellicht heeft u een zeer specifieke vraag of toch een simpele vraag die hier gewoon niet benoemd staat. We staan u graag vrijblijvend te woord en reageren snel.