Wapen uw huis tegen kou en warmte

Spouwmuurisolatie

Met Vroomshoop (Overijssel) als uitvalsbasis verzorgen wij uw spouwmuurisolatie van A tot Z. Wij zijn niet alleen werkzaam in Twente, maar door heel Nederland. Lees
deze pagina eens op uw gemak door. Heeft u nog steeds vragen? U mag ons
altijd bellen, appen of mailen.

Shape

Wij zijn Insula gecertificeerd

Insula certificatie staat garant voor de beste kwaliteit!

Logo Insula Gecertificeerd

Pas als een isolatiebedrijf voldoet aan alle strenge eisen van Insula is certificatie mogelijk. Met Insula bent u daarom verzekerd van de beste service en kwaliteit!

"Spouwmuurisolatie biedt geweldige mogelijkheden. Het bespaard u kosten en is goed voor het milieu. Een win-winsituatie."

Laat zeer weinig sporen na aan uw woning

Kostenbesparend

Door uw woning te voorzien van een isolatiedeken in de ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur, zal de woning in de winter minder snel afkoelen. De CV ketel zal daardoor minder vaak aan hoeven te slaan, waardoor er voor een constante temperatuur minder gas nodig is. Dit scheelt u veel gasverbruik, waardoor u bespaart op uw energiekosten.

Ook de overheid stimuleert isolatie van woningen en ondertekend dat dit een belangrijk middel is bij het behalen van de klimaatdoelen en de afgesproken CO2-reductie die zo belangrijk zijn voor ons milieu.

Betaalbaar

Zomer Isolatie hanteert eerlijke prijzen. We zijn een relatief klein bedrijf en daardoor hebben we minder grote kostenposten. Hierdoor kunnen wij scherpe prijzen aanbieden. Omdat wij Insula gecertificeerd zijn, is de kwaliteit gewaarborgd.  Kortom, minder betalen voor dezelfde kwaliteit als bij de grotere aanbieders.

Milieuvriendelijk

Zomer Isolatie vindt het milieu belangrijk en is daarom deelnemer van natuurvriendelijk isoleren. Dit houdt in dat wij niet zomaar gaan isoleren, maar eerst de woning proberen natuurvrij te maken. In de spouw van een woning kunnen namelijk vleermuizen en bepaalde vogelsoorten zitten.

Shape

FAQ

Wij helpen u graag met uw vragen over spouwmuurisolatie

Met spouwmuur isolatie wordt de ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Door deze ruimte te vullen met isolatie voorkomt u dat tijdens de koude dagen de warmte via de muren verdwijnt. Hierdoor zal uw CV ketel minder vaak aanslaan, waardoor u gas bespaard. In de zomer zal de binnenmuur juist minder verwarmd worden door de warme buitenmuur. Bij gebruik van een airco hoeft deze hierdoor minder hard te koelen en bespaart u stroom. Ook kan in een goed geïsoleerd huis, een minder zware airco geïnstalleerd worden. Ook hierdoor kan isolatie een flinke besparing opleveren.

Nee, spouwmuur isolatie aanbrengen vergt wel wat meer expertise dan bijvoorbeeld een deur schilderen. Naast het feit dat u een specifiek boorpatroon moet hebben en het juiste materiaalsoort, is ook de benodigde apparatuur niet zomaar voor handen voor mensen die geen professionals zijn op het gebied van isolatie. De isolatie wordt met een speciaal voor dit doel ontworpen machine in uw spouw geblazen en dat moet worden gedaan door mensen die hierin gespecialiseerd zijn.

Ja dat kan vaak wel, maar niet in alle gevallen. Er is namelijk een minimale ruimte van 4 a 5 cm spouw nodig om tot een goed resultaat te komen. Wanneer de ruimte minder is kan dus niet met minerale wol na-geïsoleerd worden.

De terugverdientijd hangt af van uw energiecontract. Hoe hoger uw gasprijs is des te sneller u uw investering in spouwmuurisolatie terug verdient. Met de huidige prijzen is de terugverdientijd +/- 3 jaar.

Zomer Isolatie maakt gebruik van minerale wol, genaamd Knauf supafil 033.
Een bijkomend voordeel van deze wol is dat het naast zijn isolerende werking, ook een akoestische demping heeft. Hierdoor zult u, afhankelijk van de spouw diepte, minder geluid horen als voor het isoleren. Dit zal uiteraard uw wooncomfort verhogen.

Wanneer uw vrije spouw meer is dan het benodigde minimum van 4 cm, is het na-isoleren altijd nuttig. Door de isolatiewaarde te verhogen, bespaard u op uw energierekening, verhoogt u uw wooncomfort en ook zal u woning in energieklasse stijgen. Dit heeft vaak ook weer een gunstig effect op de waarde van uw woning.

Helaas heeft elk voordeel vaak ook zijn nadelen. In het geval van spouwmuurisolatie zijn onderstaande argumenten vaak redenen om spouwmuurisolatie af te raden:

  • Te weinig spouwruimte (minder dan 4 a 5 cm).

  • Te veel cementbaarden. Een cementbaard, ook wel speciebaard of mortelbaard genoemd, is een hoeveelheid metselspecie die tijdens het metselen van een muur uit de voeg is gedrukt. Als er te veel cementbaarden in uw spouw aanwezig zijn, kan het isolatiemateriaal zich niet goed verspreiden. Dit kan leiden tot vele koudebruggen. Juist hierom is het zo belangrijk om eerst een endoscopisch onderzoek met een spouwcamera te doen voor u daadwerkelijk overgaat tot spouwmuurisolatie. Wij maken gebruik van zo’n spouwcamera. Hiermee kunnen we goed zien of een muur geschikt is voor spouwmuurisolatie of toch niet.

  • Spouwvervuiling: Tijdens of na het bouwen kan er veel gebeuren. Soms komen we nog panlatten of brokken specie tegen in de spouwmuur. Dit dient eerst verwijderd te worden, alvorens men gaat isoleren. Net zoals met de cementbaarden, is endoscopisch onderzoek van de spouwmuur d.m.v. een spouwcamera erg belangrijk. Juist om de eventuele vervuiling op te sporen en zodoende te controleren of spouwmurisolatie wel of niet haalbaar is.

  • Niet alle stenen zijn geschikt voor isolatie: Mochten uw muren bestaan uit geglazuurde stenen of zijn ze geschilderd met een damp dichte verf, dan is isoleren over het algemeen helaas niet mogelijk.

  • Gevels die onderhevig zijn aan slagregen: Wanneer uw gevel sterk is blootgesteld aan slagregen, kan spouwmuurisolatie problemen veroorzaken. Hebben uw gevelstenen een zeer open structuur, zoals bepaalde betonstenen, dan is uw gevel over het algemeen niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Een van de mogelijke spouwmuurisolatie nadelen is namelijk dat het buitenspouwblad door de isolatie niet goed kan uitdrogen, waardoor vocht in het slechtste geval kan doorslaan naar binnen en/of de stenen beschadigen.

Helaas kunnen we op afstand niet zien of uw woning geschikt is om te isoleren. Om u het juiste advies te geven is een thuisbezoek noodzakelijk. Tijdens het bezoek zal naast het geven van alle benodigde informatie ook gekeken worden in uw spouwmuur met een spouwcamera. Na het boren van een gaatje van slechts 1 cm doorsnede, kan er met de camera gecontroleerd worden op cementbaarden en andere vervuiling. Verder kan dan gemeten worden hoe diep uw spouw is. Na alle informatie verzameld te hebben kan onze adviseur u een weloverwogen advies geven over of spouwmuurisolatie in uw situatie mogelijk is of niet.

Heeft u toch nog vragen over spouwmuurisolatie?

Wij staan u altijd vakkundig te woord

Natuurlijk zijn er vragen die wij (nog) niet beantwoord hebben. Wellicht heeft u een zeer specifieke vraag of toch een simpele vraag die hier gewoon niet benoemd staat. We staan u graag vrijblijvend te woord en reageren snel.